Zašto ne postoji jednokratna cijena web stranice

“Jednokratne” cijene za poslovnu web stranicu

Pretražujete internet u potrazi za tvrtkom koja će vam izgraditi web stranicu. Pronaći ćete rješenja za kompletnu web stranicu za jednokratne naknade od 500 do 5000 eura. Ali ima nešto što vam ne govore…

… to će vas koštati više; često puno više!

Stvar je u tome da jednokratne cijene nikada nisu zapravo “jednokratne”. Uvijek postoje stalni troškovi povezani s posjedovanjem web stranice, bez obzira na veličinu ili vrstu. Tvrtke vole izostaviti ovu informaciju iz prodajnog poziva. Istina obično ne izađe na vidjelo sve dok vaša web stranica nije gotova.

Posjedovanje web stranice je kao posjedovanje kuće

Kada kupujete kuću, postavljate proračun za dodatne troškove kao što su osiguranje, porezi, režije, održavanje i neočekivani popravak. Ti se troškovi mogu brzo zbrojiti i čak mogu biti veći od otplate vaše hipoteke. Web stranica funkcionira na isti način. Ako nemate proračun za registraciju imena domene, web hosting, teme, dodatke, periodična ažuriranja, promjene sadržaja i neočekivane popravke grešaka, možda ćete kasnije dočekati iznenađenje.

Baš kao i kod kuće, također je jeftinije pratiti redovno održavanje umjesto čekati da se vaša web stranica pokvari. Ako ste tehnički potkovani, određenim dijelovima web stranice možete upravljati sami. Međutim, vaše je vrijeme dragocjeno i ne možete biti sigurni da su stvari učinjene ispravno u 100% slučajeva.

Zašto Aventus vjeruje u mjesečne cijene

Dugogodišnjim iskustvom otkrili smo da većina malih poduzeća ima bolje usluge s fiksnom mjesečnom tarifom. Nema početnih troškova koji bi razbili banku, vaša je mjesečna uplata predvidljiva i pristupačna je za uklapanje u marketinški proračun vaše tvrtke. Također nikada nećete morati brinuti o podršci. Mi gradimo i upravljamo svime za vas, bez ikakvih neočekivanih naknada. Naš je poticaj da ostanemo ovdje s vama, pomažući vam tijekom cijelog života vaše web stranice.

Pravo end-to-end rješenje

Naš model mjesečnih cijena omogućuje nam upravljanje vlastitom infrastrukturom i softverskim rješenjima. Time se naše oslanjanje na treće strane svodi na apsolutni minimum i omogućuje istinsko end-to-end rješenje. Nikada nećete dobiti nasumični račun od tvrtke za koju niste znali (ozbiljno, ovo se često događa!) Nikada vam nećemo reći “problem nije na našoj strani” i uprijeti prstom negdje drugdje. Možemo riješiti gotovo svaki problem u jednom telefonskom pozivu ili e-poruci.

Cijene pretplate bez tipičnih nedostataka

Nudimo kratkoročnu jednogodišnju obvezu uz 60-dnevno jamstvo povrata novca. Naši klijenti zadržavaju puno vlasništvo nad svojom web stranicom i nikada ne držimo njihovu web stranicu taocem. Iako naporno radimo kako bismo bili sigurni da nećete htjeti otići, potpuno ste slobodni premjestiti svoju web stranicu nakon godinu dana. Osim toga, stopa koju plaćate kada počnete je stopa koju ćete nastaviti plaćati. Ne igramo igru mamca i promjene s početnom cijenom. I mi smo mala tvrtka, a to što radimo je to što možemo ponuditi pošteno rješenje za druge male tvrtke.

Tipični ponavljajući troškovi web stranice

Ispod je pet tipičnih kategorija troškova za vlasništvo web stranice. Rasponi godišnjih procjena troškova uključeni su za svaku kategoriju.

Registracije i certifikati

10€ do 100€ godišnje

Vaše ime domene mora se registrirati godišnje uz naknadu od oko 100 eura, ali većina poduzeća u Hrvatskoj ima pravo na besplatnu hrvatsku domenu. Također je važno imati SSL sigurnosni certifikat za svoju web stranicu. Iako je tehnički neobavezan, SSL pruža sigurnost i poželjan je među tražilicama poput Googlea, poboljšavajući ocjenu rezultata pretraživanja.

Softverski dodaci i teme

250€ do 1000€ godišnje

Mnoge tvrtke i samostalni web dizajneri koriste WordPress softverske dodatke za napredne razvojne funkcije i teme za dizajn vaše web stranice. Često ih izrađuju treće strane i zahtijevaju godišnju pretplatu. Vaša “jednokratna” cijena može uključivati prvu godinu plaćanja za ove dodatke i teme. Nakon prve godine dobit ćete račune za obnovu od ovih trećih tvrtki za koje možda niste ni znali. Ovisno o vrsti teme koja se koristi i broju dodataka, mogli biste doživjeti šok.

Hosting i sigurnost

150€ do 500€ godišnje

Web hosting je neophodan kako bi se posjetitelji mogli povezati i učitati vašu web stranicu. Postoji mnogo različitih cijena za web hosting, ali što niže plaćate, više ćete morati učiniti sami. Ako odaberete hosting s proračunom od 5 eura mjesečno, htjet ćete uložiti u sigurnosni dodatak za napredne sigurnosne mjere i bit ćete sami za ažuriranja softvera. Za napredno hosting platit ćete blizu 30 eura mjesečno, ali će uključivati poboljšanu sigurnost i ažuriranja softvera, zajedno s boljom podrškom.

Ažuriranja sadržaja i dizajna

200€ do 1000€ godišnje

Tijekom posjedovanja vaše web stranice ponekad ćete morati promijeniti podatke. Jeste li se vaša tvrtka preselila, promijenila radno vrijeme ili ažurirala usluge? Želite li imati mogućnost dodavanja mjesečnih akcija? Ako ste tehnički potkovani, možda ćete moći sami ažurirati te stvari. S promjenama dizajna gotovo uvijek ćete trebati pomoć stručnjaka. Većina tvrtki naplaćuje po visokoj satnici za sva ažuriranja vaše stranice, i to ako ih uopće možete dobiti.

Čak i ako mislite da vam neće trebati promjene sadržaja ili dizajna, uvijek je dobra praksa redovito ažurirati svoju web stranicu. Posjetitelji i tražilice vole vidjeti ažurirani sadržaj. Ako ga postavite i zaboravite, nikada nećete dobiti dobar povrat svoje investicije.

Marketinška strategija i analitika

500€+ godišnje

Uvijek će biti stvari koje se mogu poboljšati na vašoj web stranici. Najbolje je posavjetovati se s marketinškim stručnjakom kako biste pronašli nedostatke i napravili poboljšanja kako biste pridobili više kupaca. Korištenjem analitičkog softvera mogu se prikupiti podaci o vašim posjetiteljima kako bi se lakše donosile informirane odluke. Korištenje analitike ima tešku krivulju učenja i imati marketinškog stručnjaka uz sebe može napraviti veliku razliku.

hrCroatian

Zatražite svoju besplatnu strategiju

Ispunite obrazac i dobijte strateške uvide, naš plan djelovanja i opcije cijena.